Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 18 mars 2018

Socialmodekrati ett hot mot kommunens landsbygd.

SOCIALMODEKRATISK KOMMUNPOLITIK utmärker sig genom sitt ointresse för landsbygden. Alla ska helst bo i tätorterna. Utanför tätorten ska helst ingen bo. I det fallet brukar socialdemokrater och moderater vara överens. så även i vår kommun. 
Här är socialdemokrater och moderater överens om att efter femman ska det inte finnas någon skolgång annat än på Slottsskolan i centrala Borgholm, i vart fall inte söder om Löttorp. Det var därför som man tog bort sjätteklasserna från mellanstadieskolorna i Gärdslösa, Rälla och Köpingsvik - ett ödesdigert misstag som man absolut inte velat rätta till. 
Det är därför som man varit överens om att helt lägga ner skolorna i Södvik och Böda samt en skola på Östra sidan - och moderaterna dessutom helst velat lägga ner ytterligare en skola. I socialmodekratisk enighet lades också skolan i Bredsättra ner några år tidigare. 
Det är därför som dom helst även vill avskaffa sockenbegreppet, inklusive sockengemenskapen i de olika socknarna i vår kommun. 
Socialmodekrati blir det när socialdemokrater och moderater slår sina huvuden ihop. Ofta för att köra över alla andra och med förödande resultat. 
Kanske är det för att socialdemokrater och moderater av gammal hävd har färre andel väljare på landsbygden än i städer och tätorter som dessa båda partier gör vad dom kan för att avfolka landsbygden.
Socialmodekratin utgör ett levande hot mot landsbygden, även i vår kommun!
Kommentera gärna!
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar