söndag 18 mars 2018

Störst av allt är kärleken!

Borgholms kulturpublik hade en högtidsstund på Borgholms slott igår när musikskaparparet P-O och Gunilla Rylander med familj även i år ordnat en konserttillställning Drabantsalen på temat "Störst av allt är kärleken". Byggd på konstnären och poeten Paula Anneli Strömbergs dikter som P-O tonsatt. Och som Paula läste med inlevelsefull stämma. Varpå de framfördes sjungna ömsom av Gärdslösa kammarkör med cirka tjugo sångare till rylanderskt musikackompanjemang, och ömsom i form av solosång av den icke helt okända Maria Rylander, dotter till det tidigare nämnda par som numera är "statligt anställda som pensionärer" som P-O uttryckte det. Därtill innehöll konserten ett par stycken av "Olelandica Sweet", skapade av paret Rylander för tjugofem år sedan. 
Om publiken och de öländska medverkande trotsat snöyra för att ta sig till slottsruinen denna vintersöndag, så var detta ingenting mot vad den gästande musikern och kompositören Lamine Cissokho hade gjort - bekant till familjen Rylander och med ursprung från Senegal.  Han hade kvällen innan haft en konsert i Paris och sedan på morgonen flugit därifrån till Kastrup, åkt vidare med tåg till Kalmar, där han hämtats med bil till konserten på Borgholms slott. Med sin kora, ett senegalesiskt stränginstrument.
Fint samstämda och fantastiska toner mellan Drabantsalens väggar. 
Stort att få vara med om allt detta fina en annars helt vanligt vintersöndag - där snön lagt sig och kvällshimlen lyste klar när konserten var slut. Då hade åstadbon Per Skytte stigit fram inför hela publiken, hållit ett kort improviserat tal och överräckt en bukett rosor till Paula Anneli Strömberg - sin livskamrat. 
Störst av allt är kärleken!
P-O hälsar välkommen och presenterar

Skyddat mot kyla under Drabantsalens tak

P-O vid klaviaturet och Gunilla bakom flöjten
Lamine med sin kora, Maria och Paula Anneli

Del av kammarkören som fick plats i bild

Dikt och måleri: Paula Anneli Strömberg

Yrsnön har lagt sig och kvällshimlen lyser klar utanför Slottsruinen
Foto: Per Lublin 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar