söndag 25 mars 2018

"Sommartid" mitt i vintern

Har just vridit fram klockorna en timme här hemma och hoppas detta inte ska behöva göras nästa år också. 
Tillhör nämligen den stadigt växande skara som tycker att det här med sommartid är ett onödigt och dessutom dumt påfund. Som fortfarande skapar förvirringar. Visserligen utgör omställningarna mellan sommartid och normaltid sysselsättning för en massa byråkrater och datanissar, men det är väl ändå ingen fördel?
Och nog känns det konstigt när det plötsligt - som i år - blir "sommartid" mitt i vintern. 
Vi som förespråkar normaltid året om fick ett starkt stöd i höstas när Nobelpriset i medicin gick till tre forskare som vetenskapligt kunde påvisa att människan påverkas negativt när dygnsrytmen ändras och detta även med bara en timme. Deras enhälliga och främsta råd var att avskaffa sommartiden.
Så till nästa år kanske vi kan få hoppas att normaltiden får gälla även under "sommarhalvåret"! 
Kommentarer 
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

1 kommentar:

  1. Visst har du rätt. Visst känns det rätt lyxigt att få en extra timme på hösten att sova eller använda till något kul. Den lyxen får vi betala nu i vinterns kranka blekhet, då vilan i Morfei armar kortas. Värst är dock att man måste stanna uppe till 02.00 för att vrida fram klockan och upptäcka att hon redan gäspar 03.00. Det som i höstas var en generös present, känns nu som ett försåtligt bedrägeri av gudarna.

    SvaraRadera