tisdag 20 mars 2018

Kommunfullmäktige slog dövörat till... Test på Lyckås, del 2

Igår skrev jag ett inlägg här i bloggen under rubriken Test på Lyckås och berättade lite om Föreningen Ölands Järnvägars planer och att frågan om vad som ska hända med "Lyckås" skulle komma upp i kommunfullmäktige samma kväll och bli "ett bra test på sunt förnuft och hur mycket är kommunfullmäktige och kommunstyrelsen är värda allmänhetens förtroende". 
Kommunfullmäktige valde dessvärre igår att fullständigt slå dövörat och istället ge mäklare i uppdrag att kränga iväg hela fastigheten på ett bräde till vilken privat köpare som helst utan förbehåll om upprustning eller användning av "Lyckås", Väldigt tråkigt!
Att sedan fullmäktigeordförande Eva-Lena Israelsson inte ville tillåta att ordföranden för föreningen, Fredrik Andersson, som fanns på plats i fullmäktigesalen, skulle få berätta lite om planerna för Lyckås och få besvara eventuella frågor från ledamöterna till grund för deras beslut tycker jag var riktigt, riktigt dåligt! Förslaget att Fredrik skulle få yttra sig kom uppenbarligen från fel håll. Hade någon partikamrat till Eva-Lena föreslagit det - istället för undertecknad - hade det nog inte varit några problem.
Hon klarar helt enkelt inte av att leda kommunfullmäktiges möten på ett korrekt och opartiskt sätt och passar därför inte som ordförande för kommunens folkvalda beslutande församling. Hade riksdagens talman agerat på samma sätt som Eva-Lena hade han varit avsatt för länge sedan.
Bortsett från ordförandens agerande, så misslyckades Borgholms kommunfullmäktige i testet på sunt förnuft och jag skulle tro att allmänhetens förtroende för den församlingen är väldigt lågt. Att en ideell organisation vill skapa ett spännande besöksmål i stadens absoluta närhet och kommunfullmäktige inte ens bryr sig med en gäspning stärker knappast kommunfullmäktiges förtroende hos allmänheten.
Vill ni själva höra vad som hände och hur det gick till så kan ni HÄR!
Kommentera gärna
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar