söndag 4 mars 2018

Besök som "stärkte"? Och i så fall vilka?

Jodå, (S)tatsministern Stefan Löfven kom förstås till Borgholm i onsdags och besökte Hälsocentralen. Är det valår så kommer han nog, även om det så ska ske med bandvagn. Och vårt kommunalråd Ilko Corkovic var förstås med vid besöket. Han hade ju också innan för Ölandsbladet förklarat att statsministerns besök var "fantastiskt roligt" och att "det stärker oss" - vad han nu menade med det sista?
Och dagen efter - i torsdags - dök även "oppositionsledarinnan Annie Lööf (C) upp på Öland, fast bara nere i Arontorp där hon åt kroppkakor med Mörbylånga kommuns C-toppar i hasorna.
Det märks att det är valår. Inte nog med att vi måste se rikspolitikens höjdare dagligen i TV-rutan. Nu ska dom även snabbexponeras livs levande runt om i hela Sverige. Med lokala partikamrater underdånigt svassande efter sig. Som tydligen känner sig stärkta av det. Man kan ta sig för huvudet.
Annie Lööf fick hjälpa till att göra ett par kroppkakor men stannade inte ens så länge på Öland att hon själv fick smaka på dem, för när dom var färdigkokta var hon redan i Kalmar. Och jag tror knappast att Löfvens ölandsbesök varade längre än Lööfs.
Kommentera gärna här! Vilka stärks egentligen av Stefan Löfvens besök? Eller av Annie Lööfs? Gör det från eller till för oss som bor på Öland? Om några lokala politiker "stärks", så vad nytta har vi av det?
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar