torsdag 1 mars 2018

Möte i Rälla om att få Sveriges bästa äldreomsorg. Betydligt bättre än mötet i Borgholm

Och så igår kväll ett nytt möte. Bilresa genom snön till skolmatsalen i Rälla, dit den så kallade "beredningen för att Borgholms kommun ska få Sveriges bästa äldreomsorg" kallat allmänheten till ett nytt möte. Cirka tjugofem medborgare hade hörsammat kallelsen, däribland jag och någon ytterligare som var med i Borgholm och nu var nyfiken på om "beredningen" lyckats skärpa sig och ändra upplägget mot hur det var i Löttorp och inte minst i Borgholm! Som fått skarp kritik vid senaste kommunfullmäktigemötet.
Upplägget började snarlikt. Med presentation av uppradade "beredningsledamöter" och tjänstemän, föreläsning om digitaliseringens förträffligheter, indelning i grupper och utdelning av små papperslappar.

Uppradade

"Beredningsordförande" m fl
Men även om upplägget liknade, så blev beteendet mot de som kommit dit betydligt bättre och mötet avbröts inte så snart som dom ifyllda papperslapparna hade samlats in utan det blev cirka en timme för övriga synpunkter så att alla som ville fick komma till tals. På denna sista punkt skiljde sig mötet väsentligt från det föregående, så "beredningen" hade lärt sig lite från sist. Tänk vad en punkt "Övriga frågor" med gott om tid kan göra mycket. Och jag tror faktiskt att "beredningen" fick nytta av det.
Så det kändes som ett bra möte denna gång.
Vissa förbättringar av äldreomsorgen är lätta att göra utan att det behöver kosta så mycket, det är bara att göra verklighet av förslagen ju förr desto bättre. Andra viktiga förbättringar kostar däremot ofrånkomligen en hel del pengar. Och som jag framhållit några gånger tidigare: 
Är det allvarligt menat att vi i vår kommun ska få Sveriges bästa äldreomsorg, så måste detta på något sätt avspegla sig redan i årets budgetarbete! 
Annars är det bara snack och genomskinligt valfläsk!
Foto: Per Lublin 
Klicka här och kommentera gärna!
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar