Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 23 juli 2020

Vi kan kalla honom för Hampus!

I måndags skrev jag i ett inlägg om en stackars 19-årig yngling som tydligen hade så tråkigt under sin ölandssemester att han måste tutta eld på ett par garagelängor, varvid en massa bilar brann upp. Detta hände sig i Färjestaden natten till tisdag i förra veckan. Varpå han reste hem till Västerås där han bor. Vi kan kalla honom Hampus, för han heter faktiskt så.   
Där kunde ju historien ha slutat lyckligt för Hampus som i alla fall tIll sist hade lyckats få något att hända under sin semester på Öland. 
Men så lyckligt blev det nu inte för Hampus del, ty polisen hade kommit honom på spåren och i lördags grep dom honom. Så blev han förd till Kalmar och begärd häktad av åklagare och i måndags förklarades han häktad av Kalmar tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. 
Nu lär han inte kunna få komma tillbaka till Öland på bra länge stackarn, ens om han skulle vilja. Ett antal års långsemester på anstalt någon annanstans torde stå att vänta honom.
Åklagare har fått på sig fram till den 3 augusti att väcka åtal varpå det kan bli rättegång.
Ja så det kan bli.
Kommentarer
Relaterat inlägg: 
Släpp ingen djävel över bron! - måndag 20 juli 2020
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar