Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 26 maj 2010

Åtalet mot Edmark (m), toppen av ett isberg!


Veckans "gubbe" här i vänsterspalten (nr 10), som jag tecknade i lördags, kunde inte ha kommit mer passande egentligen.

Ty igår väcktes åtalet mot Rolf Edmark för trolöshet mot huvudman, ett allvarligt brott som kan ge två års fängelse.

Det var i höstas som jag gjorde polisanmälan mot dåvarande ordföranden i ÖTAB, Rolf Edmark, för misstänkta oegentligheter efter vad som då framkommit i pressen om bluff-fakturor med Edmark inblandad, och där öländska skattebetalares medel på ett märkligt sätt hamnat på Edmarks konto. Detta ledde till att förundersökningen inleddes, och den undersökningen har nu resulterat i att åklagaren har beslutat väcka åtal.

Egentligen borde det istället ha varit ordföranden för Ölands kommunalförbund, Lisbeth Lennartsson, som anmält Edmark till polisen, just eftersom det ju var Ölands kommunalförbund som drabbades av fifflet, men Lisbeth Lennartsson har i det längsta valt att hålla Edmark och den övriga ÖTAB-ledningen om ryggen!

Jag har en känsla av att detta bara är toppen av ett isberg!

1 kommentar:

  1. Bra Pär! Det är ju skönt att inte allt går att göra på denna vidunderliga Grönköpingsö! Och nu får dock Dina belackare inse att Du behövs!

    SvaraRadera