Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 10 maj 2010

Nonchalans mot högstadieelever


Och vad hände under kommunfullmäktigemötet i Folkets hus den 3 maj? Sent omsider ska jag nu försöka berätta lite om det.

Under höstterminen för snart två år sedan hade ett stort antal högstadieelever i kommunen engagerat sig i att utnyttja den då ganska nya möjligheten att skriva medborgarförslag till kommunfullmäktige. Jättebra!

Man hade då kanske kunnat hoppas att kommunpolitikerna skulle varit glada att så många ungdomar plötslig engagerat sig och visat sitt intresse för samhällssutvecklingen.

Men tyvärr så icke! De olika ungdomarnas olika förslag buntades strax ihop i en klump av kommunstyrelsens arbetsutskott - d v s Lisbeth Lennartsson (c), Sune Axelsson (s) och Eddie Forsman (s)och blev sedan liggande någonstans väldigt länge. Först nu i år - när det är valår - har dom poppat upp på kommunfullmäktiges bord för avgörande! I en klump som ett enda ärende trots att det handlar om ett tjugotal skilda medborgarförslag och utan att själva förslagen alls fanns med i sammanträdeshandlingarna till kommunfullmäktiges ledamöter!!!

Synnerligen nonchalant mot den unga generationen av våra medborgarna!

Kommunstyrelsens arbetsutskott hade redan tyckt till om vilka av dessa medborgarförslag som skulle få bifall eller avslag, och så blev också kommunfullmäktiges beslut bortsett från ett medborgarförslag från Sebastian Standert att fritidsgården Krongården ska få vara öppen i helgerna (som kommunstyrelsens arbetsutskott ville avslå), där kommunfullmäktige biföll förslaget så att ungdomarna nu ska få tillgång till Krongården även på helgerna, vilket man kan tycka borde vara en självklarhet.

Men det är verkligen trist att ungdomar på högstadiet ska behöva vänta tills de går på gymnasiet innan deras medborgarförslag blir behandlade, säskilt som det i flera fall berörde just deras högstadieskolor och högstadieelevernas situation. Dåligt av kommunens ledning!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar