Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 31 maj 2010

Ebberöds bank på Öland


"Ebberöds bank" har blivit en allmän benämning på förlustbringande affärsmetoder, detta efter ett danskt folklustspel på 1920-talet, där en bank lånade ut pengar till en ränta på 4 %, pengar som den fick in med en inlåningsränta på 8 %, allt för att "sätta fart på affärerna". Ebberöds bank blev senare också en svensk filmfars, och nu verkar det som att Ebberöds bank har kommit till Öland.

Den store pajasen i Borgholms kommun, Eddie Forsman (m), som i egenskap av styrelseledamot i Ölands kommunalförbund har varit med om att godkänna att ölandskommunsägda ÖTAB skaffade sig en dyrbar (och för övrigt ganska värdelös) så kallad webb-portal för åtta miljoner kronor, och som sedan var med om att sälja ÖTAB till några privata företagare för en krona (där den dyra webb-portalen försvann genom att följa med i köpet), vill nu att Regionförbundet (där samme Forsman samtidigt är vice ordförande) ska köpa samma webbportal från de tursamma privatföretagarna för tio miljoner kronor!

Med andra ord skulle de öländska skattebetalarna få vara med och betala tio miljoner kronor för något som man nyligen skänkt bort för mindre än en krona och som dom ursprungligen betalat åtta miljoner kronor för!!! I varje fall om det blir som Forsman och andra i Regionförbundets ledning tydligen vill.

Tack Ölandsbladet, som i lördagstidningen avslöjade vad Forsman och hans ordförande, en kvinnotjusare (c) i Vimmerby, tycks ha i sina tankar!

Det kan väl ändå inte vara möjligt att en sådan affär blir av? Skärpning ni politiker i Regionförbundet, det kommer ett val i höst!

2 kommentarer:

  1. Detta kan väl ändå inte vara sant?????????

    SvaraRadera
  2. Det verkar inte bättre. Men om så sker, så tar det hus i helsike! Ett sånt beslut kommer att rivas upp i högre instans!

    SvaraRadera