Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 28 maj 2010

Kommunledningens hänsynslöshet mot omsorgen och de äldre får socialchef att ta ledigt på obestämd tid!


Kommunledningens ständiga besparingskrav mot omsorgsverksamheten har fått socialchefen Lisa Källén att hoppa av sitt jobb genom att ta ledigt på obestämd tid. Hon har stöd från sina underlydande anställda i detta sitt dramatiska steg.

Nu plötsligt "beklagar" politikerna i kommunledningen. Kunde dom inte istället ha lyssnat på Lisas desperata vädjanden under lång tid att inte underbudgetera den viktiga omsorgsverksamheten varje år när den nya budgeten ska göras. Att varenda år behöva komma efteråt och tigga om tilläggsmedel för äldreomsorgen ska fungera hjälpligt måste i längden bli ohållbart för en socialchef och hennes personal.

Uttalandena i Ölandsbladet (gårdagens datum) kring Lisas avhopp från politikerna Lisbeth Lennartsson (c) och Eddie Forsman (m) - som utgör två tredjedelar av den politiska kommunledningen - stinker av hyckleri och är närmast pinsamma. Kan dom inte erkänna att det är deras eget fel?

Kommunledningens hittillsvarande nonchalans är inte bara hänsynslöst mot omsorgen som sådan utan framför allt mot de allt fler människor i vår kommun som är i behov av kommunal omsorg. Så här får det inte fortsätta. Det måste få bli tryggt att bli gammal i Borgholms kommun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar