Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 3 maj 2010

Ölands socialdemokrater samlade på torget


Tänk att det finns hela 49 socialdemokrater på hela Öland som är så engagerade så att de går i Förstamajtåget! De flesta som kom tågande mot torget i Borgholm såg ut att komma från den södra kommunen, och i år hade dom tagit sig till Borgholm på Första maj istället för till Kalmar.

Då arrangörerna i Borgholm hade skippat blåsorkestern, som väl å andra sidan under de senare år som den var med utgjorde nästan halva tåget, så insåg man väl att det behövdes ett ordentligt tillskott i tåget för att det inte skulle se för ynkligt ut. Det var väl därför man hade bjudit i partikamraterna från Mörbylånga. Istället för orkester hade man nu med en rosa "bergsprängare" (buren i varsitt snöre av Ilko Corkovic och en annan politiker), ur vilken både Internationalen och "Arbetets söner" strömmade ut.

"Tiderna förändras", som Eddie Forsman sa.

Inget av plakaten handlade om kommunala frågor i Borgholms kommun (och inte Mörbylånga kommun heller för den delen). Bryr sig socialdemokraterna på Öland så lite om vad som händer här hemma?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar