Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 11 maj 2010

Nyttan av rekreationsresor till sol och värme. Så enkelt att politiker tydligen inte begriper!


Rekreationsresor under vintern till platser med varmare klimat är välgörande för de flesta och bidrar till en ökad livskvalitet. Att göra detta till en verklig möjlighet för de av våra äldre pensionärer som är tillräckligt pigga för att kunna åka ner "Södern" och vistas där ett par veckor varje år skulle med största sannolikhet leda till de fortsatte att vara pigga några extra år, vilket skulle innebära ekonomiskt plus för vår kommun med tanke på kommunens kostnader för dom som måste vårdas på äldreboenden.

Detta är så fantastiskt enkelt att politiker tydligen har svårt att begripa det. Således blev min motion i denna fråga ordentligt nedröstad av 39 nej-sägare på sista kommunfullmäktigemötet.

Men jag kommer igen! Till slut borde klokheten segra! Våra äldre är värda detta!

1 kommentar:

  1. Politikerna är dumma som inte unnar oss äldre en resa till varmare länder på vintern, då de själva unnar sig alla lyx.
    Usch!

    SvaraRadera