Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 22 maj 2010

Hastig politisk kursändring om Air Park, det är valår!


Under veckan har såväl centern som moderaterna ändrat kurs när det gäller den så kallade Air Parken vid Borglanda. Nu gör dom tummen ner för dom flygande holländarnas planer. Det måste ha varit besvärligt för Lisbeth Lennartsson att tvingas svika sina holländska vänner, och man kan undra om det har kostat henne något löfte i annan form som man vill ligga lågt med till efter valet.

Varför denna plötsliga kursändring hos dessa partier? Jo, naturligtvis det förestående valet i höst. Så nu ligger både centerpartister och moderater på linje med oss i Ölandspartiet:
JA till att skrinlägga planerna på Air Park vid Borglanda för gott! Skillnaden när möjligtvis är möjligtvis att oss kan man lita på!

Men vi välkomnar naturligtvis att det för närvarande finns en politiskt majoritet för att man ska lyssna på borgholmsborna och rätta sig därefter så det inte blir någon Air Park vid Borglanda!

Grattis alla ni som med all rätt protesterat mot Air Parks-planerna! Det kan faktiskt löna sig att säga sin mening!

Det borde kanske vara val varje år, så att vi skulle skulle få mer demokrati, d v s att beslutsfattarna rättar sig efter kommuninnevånarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar