Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 22 maj 2010

Resultat av undersökning bland högstadieelever i Småland och på Öland: Sämst och otryggast i Borgholm


I veckan som gick kom resultatet av en stor undersökning om skolan där man tillfrågat alla "åttondeklassare" på Öland och i ett stort antal kommuner på Småland om hur de upplevda skolan, sin trygghet och sin möjlighet till inflytande m m. Sämst resultat fick Borgholms kommun.

Kommunens ansvariga politiker verkade närmast förvånade. Utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva (c) sade att hon skulle "titta på siffrorna". Har dom som sitter i utbildningsnämnden "ingen aaaaaning" hur det är bland eleverna ute på skolorna?

Kommunens ytterst ansvariga politiker Lisbeth Lennartsson (c) om rapporten: "Tråkigt att höra". Hon verkar förvånad över att ungdomarna just i Borgholms kommun känner så lite tillit och så lite möjlighet att påverka besluten i samhället. Men det är kanske inte så konstigt att i en kommun där tre personer bestämmer om nästan allt och där möjligheterna för vanliga människor att påverka besluten känns så hopplöst små, även för den vuxna delen av befolkningen, så smittar denna känsla av maktlöshet också av sig på de unga.

1 kommentar:

  1. Det är väl inte "de tres" fel att de resterande 46 andra politikerna är så flata? Eller....

    SvaraRadera