Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 3 april 2014

Bingo för Borgholms kommun och för Runsten!

Återigen har Förvaltningsrätten i Växjö upphävt ett beslut av kommunfullmäktige att lägga ner Runstens skola! 
Det var kommunfullmäktigebeslut nummer två om att lägga ner skolan (från i september förra året) som Förvaltningsrätten genom en dom igår nu har upphävt!
Nu finns det möjlighet för våra politiker att tänka om och fylla byggnaden med sådan verksamhet som den är avsedd för. 
Till att börja med kan man göra i ordning för inflytt av Näktergalens förskola där. Det är ju en skandal att förskolan så länge fått vara inhyst i otjänliga moduler, där vatten strömmar in när det regnar. Kommunen har ju fått skämmas land och rike kring för detta. Där har ju vårt kommunalråd Lisbeth Lennartsson sagt något klokt för en gångs skull när hon nyligen föreslog att man i kommunens regi borde satsa på att flytta förkoleverksamheten till den tomma skolan!
Sedan bör man i resten av skolbyggnaden börja från start med lågstadiet. Förskoleklass och ettan redan i höst och sedan bygga på med en tvåa nästa år och en trea året efter. Dom barn som redan går i Gårdby får väl vid det här laget anses förlorade för skolgång i vår kommun och lär väl fortsätta att kosta skolpengar till Mörbylånga. Dyra läropengar för Borgholms kommun!
Ändå borde det vara rena bingon för Borgholms kommun att nu kunna göra en nysatsning i Runsten!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar