Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 19 april 2014

    
Oppositionsledaren:

Sprid pengarna!


Påsken har under senare - ganska många - år fått ny dragningskraft till Öland. Vi kan utan tvekan tacka Runstensandan och Äggröran för det!
  
Inte bara sommarstugeägare och husvagnsplacerare kommer under påskhelgen körande över bron till vår ö utan även helgfirare som får möta våren på Öland blandat med spännande upplevelser som vi - och särskilt dom i Runstenstrakten och nu även uppe i Löttorp och nere i Kastlösa - försöker bjuda på. Helgbesökare som vi hoppas ska komma tillbaka.

Köpmannajippona inne i Borgholm på påskaftonen får lite "tönt" över sig genom att samma gamla kommunalråd ska stå och prata på torget varje gång. Är det inte lite uttjatat? Är Cityföreningen verkligen överens om att ha den programpunkten? Och varför dra bort påskfirare från Runsten och Löttorp för att vid ett visst klockslag lotta ut en bil till personer som måste vara närvarande på torget i Borgholm just då. Är det inte ett något ojuste knep ur konkurrenssynpunkt?

Är inte Cityföreningen tillräckligt gynnad ändå på landsbygdens bekostnad?  
Ty inte får Äggröran och andra lokala arrangemang ute i kommunens periferier samma frikostiga bidrag från kommunen. Där det egentligen mycket mer behövs!
  
Förstår inte varför just köpmännen i Borgholm ska gynnas med kommunala medel. Motsvarande stöd ges ju inte till lanthandlarnas verksamhet. 
  
Är det kanske just därför som kommunalrådet (c) varje påskafton med påkostad annonsering får stå och tala på torget i Borgholm inför samlad publik på bästa talartid?
  
Stryp det kommunala bidraget till Borgholms Cityförening och sprid istället ut dom pengarna till stöd för lokala initiativ runt om i vår kommun!
  
Glad Påsk på er alla!


Du kan kommentera ledarartikeln om Du klickar här!
   
Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar