skip to main |
skip to sidebar
Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.
Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.
Ha en fortsatt skön sommar trots allt!
Per Lublin
Debattinlägg kan mejlas till olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka HÄR!
Öländskt lammkött som aldrig varit över bron
Avnjöt igår det goda påskalammet från Jordsläta. En härligt mör perfekt lammstek som knappt behövde putsas alls och bara behövde stå i ugnen en timme. Som jag själv hade marinerat med vitlök och rosmarin, olivolja och vitt matlagningsvin och sedan späckat köttet med vitlöksbitar.
Visst kostade den lite mer än en färdig bakteriemarinerad stek från Tjotaheiti någonstans, men det var den väl värd!
Matlandet Öland!
Vill Du kommentera, klicka här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar