Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 29 april 2014

Krystad "bortförklaring"

Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (c) borde ha haft förstånd att hålla tyst igår istället för att försöka med en "bortförklaring" till varför hon nu ville bifalla min motion om återinförandet av medborgarskapet. Hon menade att det egentligen inte var någon skillnad på orden medborgare och kund och att medborgarfokus och kundfokus kunde vara detsamma, det handlade ju bara om ord så, därför ville hon nu inte motsätta sig. Påstod hon.
Nu är det faktiskt en jäkla skillnad på att vara kommunmedborgare och att vara kund och det handlar inte bara om ord. Anledningen till Lisbeth Lennartssons plötsliga medgörlighet beträffande min motion är en helt annan än vad hon ville påskina igår. Det handlade om hennes prestige!
När kommunfullmäktige i december 2012 vid en synnerligen jämn omröstning valde att kommunen skulle ha kundfokus istället för medborgarfokus, så var det centern och moderaterna som tillsammans med kd och folkpartiet drev den linjen.
Nu för en månad sedan när min motion om att ändra till  medborgarfokus skulle beredas i kommunstyrelsen - så råkade det ju vara valår - och samme kristdemokrat (som nu gått över till Framtid Öland) och samme ende folkpartist var nu förståndiga nog att ändra sig i "medborgarfrågan" och ville nu tillsammans med "de rödgröna" stödja min motion. 
Lisbeth och Eddie Forsman (m) insåg att dom skulle åka på storstryk - eller i varje fall förlora i en omröstning - om dom envisades med sitt "kundfokus" och gav därför med sig för att inte tappa prestigen. Märkvärdigare än så var det inte. 
Så kom det sig att vi invånare i Borgholms kommun åter blev kommunmedborgare. 
Det är bra med valår!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar