Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 17 april 2014

Dags att kommunstyrelsen kommer till skott istället för fortsatt "hattande"!

Idag har tidningarna skrivit om tisdagens kommunstyrelsebeslut ungefär som om det nu skulle vara bestämt att förskolorna i Runsten och Södvik skulle få flytta in i respektive tomma skolbyggnad. Så är det dock tyvärr inte.
Vad som kommunstyrelsen har beslutat går ut på att försöka sälja skolorna och sedan hyra in sig hos de nya ägarna för förskoleverksamheterna. En "lösning" som på sikt kan bli väldigt kostsam och leda till nedläggningshot.
Har man inte lyckats sälja Runstens skola inom två månader ska man dock försöka satsa på det som man borde göra redan nu, att utan mellanhänder fixa till så att förskolan kan flytta in i den tomma skolbyggnaden.
Beträffande Södvik har man tydligen lyckats förhandla sig till ett förlängt avtal med hyresvärden Filadelfia för förskolan Gläntan. Tanken är att sedan flytta över förskolan till den tomma Södviksskolan. Detta vore fullt möjligt om man behåller skolbyggnaden i kommunens ägo. Men ska man gå den långa och krångliga omvägen med att först försälja skolfastigheten så lär det inte hinnas med.
Det sägs nu att kommunstyrelsen inom kort ska ha ett nytt - extrainsatt - möte. Skippa då försäljningstankarna, både i Södvik och Runsten! Och ta då beslut som leder till att iordningställandet av förskolelokaler i de dom tomma skolbyggnaderna i såväl Södvik som Runsten omgående kommer igång!
Det extra kommunstyrelsen bör inte ske bakom lyckta dörrar, utan vara öppet, så att press och allmänhet har fullt tillträde och kan se och höra vad som sägs och hur det beslutas!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar