Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 15 april 2014

Urspårad kommunstyrelse sätter egna prestigen framför sunt förnuft. För djävligt!

Idag har kommunstyrelsen haft möte och där har man tydligen mer eller mindre spårat ut, i varje fall flertalet i det gänget.
Nu har dom återigen gått in för att dom skolorna ska säljas. Istället för att användas på bästa sätt, i första hand för att förskolorna så snart som möjligt kan flytta in. 
Därmed skapar man fortsatt oro för föräldrarna till förskolebarnen på Gläntan i Södvik och besvikelse i Runsten. I båda fallen hade föräldrarna hoppats att förskolorna skulle få flytta in i dom tomma skolbyggnaderna.
Hur mycket bättre hade det inte varit om istället sunt förnuft fått råda. 
För nuvarande kommunstyrelse är tydligen den egna prestigen viktigast, vilket bara är att beklaga. Striden måste tyvärr gå vidare och först efter valet kan vi ha en kommunstyrelse som är klokare och behåller skolfastigheterna innan de hunnit bli sålda. 
Förlorarna är just nu alla dom familjer som hoppats på klara besked redan nu i vår.

Vill Du kommentera, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Borgholms kommunstyrelse verkar vara dårarnas paradis. Är det bara personlig prestige som gäller eller är det ren dumhet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror tyvärr att det är det första som gäller, den personliga prestigen. Att man tar om dåliga beslut i fullt medvetande om att dom inte är bra bara för att visa att som man en gång har bestämt, så ska det bara vara!

      Det är naturligtvis även dumhet, men sådan dumhet är inte ursäktad. Dom kommunala makthavarnas dårskap finns det ingen ursäkt för.

      Det ska i ärlighetens namn erkännas att inte ALLA i kommunstyrelsen satte prestigen främst, det fanns faktiskt dom som insåg att det var dags att ändra sig och ta tillbaka besluten att sälja skolorna. Vilket jag har fått insidesinformation om. Exakt vad som har beslutats och vilka som röstade si eller så får vi förhoppningsvis veta när protokollet är klart och offentliggörs.

      Kan nästan lova att jag här i bloggen då kommer att hänga ut namnen på dom som satte den egna prestigen framför kommunens väl och ve!

      Radera