Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 28 april 2014

KVÄLLENS FÖRESTÄLLNING I DIREKTSÄNDNING

Efter kl 18.20 ikväll är det bara att klicka HÄR och sedan - på sidan som då kommer upp - på den lilla texten med blå bokstäver där det står Watch on page! 
 Så kan ni sitta hemma i soffan framför datorskärmen och ha en direktsänd "helkväll" med era folkvalda i kommunfullmäktige, den näst sista kommunfullmäktigeföreställningen före sommaren. 
Då kan ni få vara med om det historiska beslutet när ni åter får bli fullvärdiga kommunmedborgare - efter att genom ett synnerligen pinsamt fullmäktigebeslut i december 2012 ha reducerats från kommunmedborgare till "kund".
Ha champagneflaskan kyld och redo!
Det kommer också bli diskussion om politikernas ansvar för misstag och försummelser, om att inte bara kommunfullmäktiges utan även kommunstyrelsens möten ska vara öppna för full insyn och webb-sändas, om att försöka få ett statligt glesbygdsverk till vår kommun och mycket annat.
Föreställningen börjar som vanligt kl 18.30 (med lite inledande försnack från kl 18.20). 
Efter kaffepausen vid åtta / halvniotiden - då det är sändningsuppehåll - så är det bara att göra likadant igen för att se och höra andra halvlek som brukar vara lite mer rafflande när kaffet har fått göra sin verkan. 
Hela programbladet för ikväll har Du här!
Välkommen att vara med ikväll när de folkvalda ska besluta! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar