Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 2 april 2015

Högre makter måste ha läst vad jag skrev i tisdags för nu är rastplatstoaletterna norrut på Öland öppnade!

I tisdags kväll skrev jag ett inlägg här på bloggen med rubriken Kanske en skitsak - men varför ska det behöva vara så längs huvudvägen så fort som man kommer norr om Borgholm?
Högre makter måste ha läst vad jag skrev för igår när jag på kvällen åter var på väg - i ett annat ärende - mot Löttorp upptäckte jag när jag passerade Vannborga rastplats att metallbommarna tvärs över toalettdörrarna plötsligt var borta. Jag var tvungen att stanna för att se om jag hade sett rätt. 
Jomenvisst (som norrlänningarna säger), så var det. Metallslåerna med hänglås som dagen innan och sedan länge hållit toaletterna igenbommade var nu faktiskt borta. Från samtliga toaletter. Även vid rastplats Långerum var nu toaletterna öppna.   
Ena dagen "parkeringsplats" och nästa dag "rastplats, men skylten är densamma 
Ena dagen
Samma toa andra dagen 
Kvar från dagen innan var dock resterna av avföring och övrigt skräp bakom toaletterna på båda ställena. 
I mejlet från pappskallen på Trafikverket som jag citerade i tisdags stod det också bl a: 
Att vara mottagare av hushållsavfall ligger inte inom vårt verksamhetsområde jag tror snarast det är en kommunal angelägenhet. När det till våren åter blir dags att öppna dessa rastplatser så kommer vi att städa upp och sköta dom enligt vår skötselbeskrivning. 
Vadå "till våren". Det är ju faktiskt redan vår! Blåsippan blå uti backarna står, men skitkorvarna, toapappret och allt annat skräp ligger kvar bakom de nu öppnade toaletterna!  
Skärpning!
Nästa vecka ska jag göra en ny tur upp till norra Öland och tänker ha mobilkameran med. Ser det likadant ut då bakom toaletterna på rastplatserna, så får jag nog göra verklighet av att kontakta Trafikverkets generaldirekör.
Vill du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar