Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 23 april 2015

Vinglig rättfärd - olika lagar för olika slags personer?

Läste detta i Barometern / Östra Småland idag:
Den mannens historia - att han druckit whiskyn och ölen efter att han kommit hem - är väl inte mindre trovärdig än den högt uppsatte tjänstemannens som påstod sig ha halsat i sig en MER-flaska med vin efter att han stannat bilen under dom sekunder det tog för poliserna att från polisbilen gå fram emot honom i hans bil. 
Antingen skulle väl båda frias. Eller båda fällas - ifall det inte är tillåtet med "eftersupning". 
Eller är vi olika inför lagen? 
Det lutar åt det senare hållet. Samma lag gäller kanske inte för utbildningschefer och andra "höjdare" som för gemene man.
Vill du kommentera, klicka här

1 kommentar:

  1. Lika inför svensk lag! Hahaha, nej du, det har vi svenskar aldrig varit och kommer aldrig att bli. Det finns inget intresse från den svenska makteliten att avstå från möjligheten att utöva makt och myndighet utifrån det KORRUPTA "GODTYCKE" som blivit praxis i landet "ABSURDISTAN".

    Skrivet av Bert Juhlin

    SvaraRadera