Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 22 april 2015

Långt kommunstyrelsemöte ingen kioskvältare när vårsolen skiner

Gårdagens kommunstyrelsemöte blev ingen kioskvältare. Endast en handfull tittare* följde heldagsmötet i direktsändning och endast två (2) åhörare fanns på plats i kommunstyrelserummet högst uppe i stadshuset, varav den ene var där bara en liten stund.    
Folk har förstås annat att göra, även dom som är lediga, än att sitta och lyssna på kommunpolitiker. Inte minst en strålande härlig vårdag som igår!   
Om du så här i efterhand vill se och höra vad som hände kan du klicka på följande länkar:   
Del 1: Förmiddagen fram till lunch: Bl a ett spännande förslag från "kommunchefen" om schemalagda besök av skolelever på äldreboenden, diskussion om lokala ordningsföreskrifter och parkeringsregler i Borgholms innerstad, presentation av Ölands Vattenråd samt revidering av kommunens kostpolicy. Totalt tre timmar   
Del 2: Mellan lunch och eftermiddagssfika: Revisorer på besök, diskussion om gemensamt kommunarkiv i Kalmar, presentation av utbyggnadsmöjligheter av bredband i hela kommunen. Totalt två timmar och en kvart   
Del 3: Från eftermiddagsfikat och fram till dagens avslutning: Bl a diskussion om Kronomagasinet, en ny brygga söder om Robinson Crusoe, kommande skolskjutsupphandlingar samt motioner om ny budgetmodell, att förvandla f d vårdcentralen på Ekbacka till hyresbostäder, ökade öppettider på biblioteket i Löttorp, närpolis i Löttorp m m. Totalt en och en halv timme  
Så småningom kommer det här som vanligt en fullständig meny med direktlänk till varje ärende.
  *) Fotnot: Det finns statistik som utvisar hur många som följer sändningarna vid varje tillfälle. Ifall någon skulle undra. 
Vill du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar