Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 19 april 2015

Väl förspänt för 54-åring med både ny lön och politikerpension

Med anledning av förra kommunalrådet Lisbeth Lennartssons något motsägelsefulla uttalanden i Barometerns / Östra Småland igår kanske det kan vara på plats att upplysa om följande: 
Enligt persosonalsekreterare Ingrid Öhlund på kommunledningsförvaltningen (ja det heter faktiskt så) har det betalats ut 17 748 kronor i pension till förra kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (då ännu 53 år) i november, 17 748 kronor i pension till nu 54 år fyllda Lisbeth Lennartsson i december och lika mycket i pension till henne i januari.*   
Därutöver har i lön från kommunen (hon har ju gud bevars under mystiska omständigheter fått en ny tjänst) uppburit 13 834 i lön för november, 39 679 kronor i lön för december och hela 43 988 kronor i lön för januari.*
Man kan ju faktiskt undra vad människan egentligen gör för att vara så välavlönad! Utöver en pension som fullt friska och arbetsföra 54-åringar annars inte brukar ha!  
*) Fotnot: Senare uppgifter saknas
  Vill du kommentera, klicka här! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar