Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 15 april 2015

Status quo bakom skithusen vid Vannborga och Långerum

I förra veckan gjorde jag åter en snabb inspektion bakom toaletterna på Trafikverkets rastplatser vid Vannborga och Långerum och tog några nya bilder. Kunde bara konstatera att det såg likadant ut där. Bara med den skillnaden att den senaste skithögen bakom toaletthuset vid Långerum såg aningen mindre färsk ut, toapappret flyttat sig lite (eftersom det har blåst) och blåsipporna var mer utslagna. 
Vannborga samma lika    
Aningen mindre färsk
Mer utslagna bland toapappersresterna
Med på bilfärden upp var kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (bakom ratten) och Borgholm Energis styrelseordförande Carl Malgerud (i baksätet). Vi var på väg upp till sockenrådsträff i Böda, där vi tre tillsammans med Tomas Lind från Södvik skulle vara "värdar". 
Tyckte inte att det kunde skada att mina båda medresenärer blev lite medvetna om hur Trafikverket sköter - eller inte sköter - sitt ansvar för rastplatserna längs väg 136 på norra Öland, så därför dessa stopp längs vägen när vi ändå skulle till norra Öland. 

Nu är det bara Trafikverket som inte begriper hur det blir när toaletterna på Trafikverkets rastplatser på norra Öland hålls låste under större delen av året. 
---------------------------------------------------------------------------   

PS. Ikväll blir det ett nytt Sockenråd, dit Ilko och jag ska åka tillsammans även denna gång. Det hela äger rum i Föragården med start kl 19. Ser fram emot stor uppslutning! 
Vill du kommentera, klicka här!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar