Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 16 april 2015

Lyckat sockenråd även i Föra

Även i Föra blev sockenrådsträffen lyckad. 
Deltagarna delade sig - precis som i Böda - i grupper som dels gick igenom vad dom tyckte var tillgångar för deras socken och dels svarade på frågan vad som borde göras (framför allt av kommunen) för att öka inflyttningen och minska utflyttningen. 
Därefter fick någon från varje grupp redogöra för vad deras grupp kommit fram till med möjlighet för den som ville att ställa frågor och komma med synpunkter. 
Engagemanget bland dom närvarande var inte att ta miste på, men var fanns ungdomarna? Hur får man dom att engagera sig för bygdens överlevnad? Har dom redan givit upp tanken på en framtid i hembygden att dom inte ens bryr sig? Frågan är nog så allvarlig. 
Under kvällen kom det också fram goda förslag till förbättrad kommunal service, både lokalt i Föra och för kommunmedborgare i stort, som vi kommunala beslutsfattare som var där kan - och bör - ta till oss. 
Fyra sådana här gick det åt i Föragården
 - inte fullt så mycket som i Böda


  

   

   
Foto: Per Lublin 
Nästa sockentråd blir i Högby nästa onsdagskväll! 
Vill du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar