Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 2 april 2015

Stig Bertilssons åttio kilometer

En som däremot inte verkar ha huvudet på skaft i alla lägen är det tidigare kommunalrådet Stig Bertilsson (c), bördig i Alböke. I varje fall inte när han i tisdags begärde ersättning för 80 kilometers bilresa med elbilen från hemmet i Ormöga i Alböke till kommunstyreslemötet i bygdegården i Löttorp - en sträcka på 28,7 km - och tillbaka, d v s totalt drygt 57 km. 
Måhända att den osanningen renderar Stig en femtiolapp mer i reseersättning än han skulle ha fått om han angivit rätt antal kilometrar, men om felaktigheten nu bara var ett misstag från Stigs sida - och förhoppningsvis inte ett litet bedrägerifösök (typ mycket vill ha lite mer) - visar det på en väldigt dålig förmåga hos Stig att räkna rätt, vilket är en allvarlig brist hos en person som har fått leda ett stort kommunalt bolag som kommunen står i borgen för och som har satt igång stora ekonomiska riskprojekt som t ex Resedan och diverse på vindkraftssidan. 
Stig var för övrigt väldigt förgrymmad under kommunstyrelsemötet när ledamoten Annette Hemlin (Framtid Öland) - enligt mitt tycke med rätta -ifrågasatte Stigs opartiskhet när det gällde kommunens eventuella engagemang i biogas, där Stig har egna intressen. Den stackars Annette tvingades under närmast pudelliknade former be den uppretade albökebonden om ursäkt, vilket framgår i slutet av filminspelningen från det ärendet (som jag inom kort hoppas kunna lägga upp i en meny här på bloggen).
Vill du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar