Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 15 april 2015

Kvällens sockenråd i Föragården

Kanske lite fånigt av mig att nämna sockenrådsmötet ikväll som en bisak i mitt inlägg i morse om skithusen längs väg 136. Sockenrådet är trots allt betydligt viktigare. 
Sockenrådet handlar om vad kommunen - och inte trafikverket - kan göra för att förbättra servicen på norra Öland och få fler att vilja stanna kvar, fler att vilja flytta till norra Öland och fler från norra Öland som hamnat någon annanstans att vilja flytta tillbaka.

Sockenrådet skiljer sig från andra möten som kommunen ordnat där kommunens företrädare och "experter" informerar om vad dom gjort och tänker göra och där åhörarna i mån av tid sedan får ställa frågor och komma med synpunkter. I det här fallet - med sockenråd - är det folket ute i socknarna som får komma med tankar och idéer och där närvarande kommunföreträdares uppgift är att lyssna och ta till sig.

Och det vill till om vi ska få en positiv utveckling till stånd av landsbygden i vår kommun och av kommunen i stort! 
Kvällens sockenråd - som hålls i Föragården med början klockan sju och dit alla är välkomna - kommer alltså att handla om vad befolkningen tycker att kommunen kan göra för att göra Förabygden och hela norra Öland attraktivt för ökat permanentboende! 
Vad just du tycker ska spela roll! 
Vill du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar