Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 11 februari 2016

Det ÄR inte julafton imorgon!

Imorgon fredag förmiddag ska kommunstyrelsen - med inbjudna företrädare för andra partier som saknar plats där - samlas till ett nytt arbetsmöte kring frågan hur alla pengarna som kommunen fått i extra engångsbidrag ska förbrukas.
Lätt fånget är lätt förgånget finns ju ett ordspråk som säger. Flertalet av ledamöterna i vår eminenta kommunstyrelse tror nog att det är julafton i morgon. Man har lämnat in så digra önskelistor till Tomten att de skulle kunna förbruka dom femtio miljonerna minst tio gånger om. Verkligen skickligt! Lite beröm är naturligtvis på sin plats eftersom det är Vänliga veckan. 
Nu finns det förstås en liten hake som dom inte gärna kunnat tänka på, för som politiker kan dom ju inte tänka på allt: Det är nämligen inte julafton i morgon utan bara en helt vanlig fredag och Tomten kommer inte imorgon med en outsinlig säck på ryggen.
Kan vara klokt att satsa dom pengar som står till buds på sådana investeringar som sätter fart på kommunen och får hjulen att snurra och ger upphov till nya inkomster att kunna göra andra satsningar med! 
Som jag tidigare har skrivit om. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar