Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 12 februari 2016

Välregisserat möte som inte var offentligt

Kom en timme för tidigt till kommunstyrelsens arbetsmöte i morse. Trodde det skulle börja klockan åtta och så trodde även Peder Svensson (c) - som satt ensam i rummet när jag "punktligt" kom in vid åtta.
Så Peder och jag gick igenom alla förslag som hade radats upp tidigare kring hur man skulle göra av med alla miljonerna och lyckades sålla ur ganska bra och komma fram till hur pengarna bäst borde kunna användas. Tänk så bra man kan komma överens med politiker på tu man hand. Särskilt när det är vänliga veckan förstås!   :-)   :-)   .-)
När vi var klara dök Stig Bertilsson (c) upp. Han trodde att mötet skulle börja halv nio. Vänliga veckan för det gick bra på tre också. Så dröjde det nästan en halvtimme och sen kom resten som skulle vara med på mötet. 
En av dom första som då dök upp var allas vår Marcel van Luijn (m). När han kom in och jag sa "-Hej!" till honom, så stirrade han bara surt och gick utan ett ord förbi mig och gick istället runt och handhälsade istället ordentligt på var och en av dom andra som fanns i rummet. Uppenbarligen finns det olika sätt att fira Vänliga veckan!
Mötet kändes väldigt välregisserat när sen övriga kom in i en klump och en tjänstekvinna började presentera uppställningar, så kallade "bilder". Regissören visste vad han ville och det var skickligt förberett. Vad Peder och jag så bra kommit fram till var med ens som bortblåst.  :-(   :-( 
Miljonerna plockades iväg, än den ena, än den andra. Men till vad? 
Än den ena anställningen och än den andra anställningen. Än den ena påstådda "nödvändigheten" och än den andra. Metoden verkar uppenbar - på detta sätt kan en skicklig regissör styra över pengaanvändningen in på sin egen bollplan, så att sedan ingenting blir över till kanske viktigare behov innan det senare ens hunnits diskuteras. Tre ganska meningslösa timmar kan ju tyckas för oss som hoppas att pengarna skulle användas på ett klokt sätt. 
Vad vi från andra partier skulle dit att göra kan man ju verkligen diskutera? När ju mer eller mindre allt var uppgjort i förväg!
Mötet var inte offentligt (och kunde därför inte filmas) eftersom inga formella beslut skulle fattas, utan det "bara" var ett "arbetsmöte". Dom formella besluten tas senare i smådoser när allt egentligen är klart.
Ska inte säga mer om detta nu eftersom det trots allt fortfarande är Vänliga veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar