Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 5 februari 2016

Ett protokoll säger inte allt! Ibland kan det räcka med en liten filmsnutt!

Skrev i förrgår i menyn från samhällsbyggnadsnämnden att protokollet skulle bli justerat och klart senare samma dag. Så blev det också, men först nu idag har man från förvaltningens sida lagt ut en länk till det på kommunens hemsida. Som jag har kopierat, så nu kan ni läsa det genom att klicka HÄR. 
Då kan ni se vad som beslutades även under den slutna delen av mötet. T ex lite om var man lämnat bygglov eller ej, men faktiskt inte exakt på vilka fastigheter!!! 
Ett protokoll säger ju heller inget om diskussionen och mycket annat som händer under ett sammanträde. 
T ex hur det kan gå när en ledamot glömt att stänga av sin mobil innan eller att åtminstone sänka ljudet. Som ni kan se genom att klicka HÄR! Gissar att ledamoten Arne Sjögren (kd) kommer ihåg det nästa gång! 
Eller hur veteranledamoten och tidigare kommunalrådet Stig Bertilsson (c) avslutningsvis på senaste kommunstyrelsemötet berättade en rolig historia om det ännu tidigare och betydligt mäktigare kommunalrådet Ivar Nilsson (c), som ni (efter cirka 10 sekunder in i filmen) kan höra om ni klickar HÄR! Ivar var ju inte precis den som brydde sig om vad folk tyckte. 
Ett protokoll säger inte allt! En film kan säga mer; ibland kan det räcka med en liten filmsnutt! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar