Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 17 juli 2020

Behövliga väktare mot trängseln

Såg nyss ett inslag i lokalnyheterna på TV med de båda väktarna som anlitats av kommunen för att minska trängseln i coronatider i Borgholm och Köpingsvik. Bra inslag som du kan se om du klickar HÄR! 
Även om publiciteten skickar viktiga signaler till semesterfirarna som kommer hit och de som redan är här, så är bara två väktare (endast fem dagar i veckan och endast efter kl 16) på tok för lite i detta sammanhang. 
Det är ju faktiskt packat med folk i både Borgholm och Köpingsvik alla veckans dagar nu, folk som bryr sig föga om smittrisken och allmänna rekommendationer för nu har dom ju semester! 
Kunde kommunen anlita en hel hord av vakter för tre dygns fiasko med ett avspärrat torg förra sommaren, så borde man nu också kunna sätta in fler väktare, så att dom finns på plats även före kl 16 på dagen och att dom kan vara på plats samtidigt i både Borgholm och Köpingsvik så länge som där är fullt med folk. Och även på andra platser i kommunen där turisterna samlas. 
Vi har ju dessutom nu en statsminister och regering som vi kan skicka notan till, eftersom det är dom som har ställt till det här med sitt idiotiska beslut att släppa resandet helt fritt i hela landet under pågående pandemi med allmän smitta!
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar