Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 9 juli 2020

Ni som struntar i coronarestriktionerna, faan ta er, tyckte dagens sommarvärd.

Som man mestadels håller sig hemma och har ”hemmester” sedan i våras har det blivit tid att lyssna på radions ”Sommar” varje dag klockan 13. 
Har faktiskt inte missat ett enda av dessa program sedan starten för i år på självaste Midsommardagen.
Ganska stor variation på sommarvärdarna. Både kända och okända. Högintressanta varvade med ganska ointressanta. Ödmjuka såväl som pösmunkar. Ämnena har varierat och sammantaget har det faktiskt varit mycket berikande att lyssna på programmen även om musikvalen många gånger hade kunnat vara roligare, Men olika generationer har ju ofta ganska olika musiksmak. 
Idag var det en specialistsköterska från intensivvården på ett sjukhus som var sommarvärd. Hon gav en ganska skrämmande bild från intensivvårdens vardag och hur den utvecklats sedan Corona dök upp. Och vad patienterna där får gå igenom.  
Man tänker på dom som för inte mycket mer än fyra månader sedan framställde det som att coronan inte var värre än en vanlig förkylning eller vilken säsongsinfluensa som helst. Och tyckte att det blivit alldeles för mycket hysteri kring coronan. 
Men det tyckte man uppenbarligen inte på intensivvårdsavdelningarna där man fick ta hand om det hela och offren låg nedsövda och medvetslösa i respiratorer och ofta inte gick att rädda. 
Sjuksköterskan som hette Evelina Jakobson sade i slutet avprogrammet: 
- Faan ta er! 
Till alla dom som struntar i coronastriktionerna och bidrar till att intensivvårdsavdelningarna får omänskligt svårt att klara sin uppgift att rädda liv på ett bra sätt. 
Något som fler borde tänka på.
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar