Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

onsdag 29 juli 2020

Tjafs om ingenting under pandemin

Ett barnkammartjafs som blossat upp till en infekterad strid har drabbat miljö- och hälsovårdsnämnden i Gubbholms kommun. Två gubbar i nämndens ledning - Marcel van Luijn (m) och Joel Schäfer (s) - har kommit ihop sig om huruvida det skulle vara fönsterbågar av plast eller av trä i samband med en renovering på den äldre delen av Strand hotell.
Medan de båda herrarna tjafsat som bäst i sociala medier och anklagat varandra för osanningar och ohederlighet och till och med för att ha brutit en borgfred som inte finns och aldrig har funnits, så har Strand tröttnat och satt in bågar av trä (som nämnden redan hade bestämt att det skulle vara) för att kunna slutföra renoveringen inom rimlig tid.  
Det närmaste kommunpolitikerna har kommit en borgfred under pandemin är en överenskommelse om är att dra ner på antalet ledamöter i kommunfullmäktige (så kallad ”kvittning”) så utfallet alltid blir detsamma i voteringarna som om man var fulltaliga i salen.   
Själv har jag vid ett par tillfällen föreslagit att partierna ingår en verklig borgfred under pandemin och avstår från allt ovidkommande tjafs men dom andra partierna har inte ens behagat svara på sådana förslag.    
Och tyvärr har tjafset mellan politikerna om olika ovidkommande saker fortgått som vanligt i vår kommun. Marcel van Luijn och Joel Schäfer är långt ifrån ensamma bland kommunpolitikerna i vår kommun om att tjafsa om ingenting.
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar