Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 8 juli 2020

Stort grattis till Lennart Sjögren på 90-årsdagen!

Hade ju tänkt att jag på bloggen kunde hoppa över alla bemärkelsedagar under detta sommarlov som inte kunnat bli något riktigt sommarlov. Men det går ju bara inte att komma förbi Lennart Sjögrens nittioårsdag idag, så det måste få bli ett undantag! 
Någon närmare presentation av denne ordens mästare torde vara överflödig och Lennart Sjögren kommer med all säkerhet att fortfarande vara ett levande begrepp långt efter att de flesta av oss andra dödliga på Öland är bortglömda. Han har också i all sin ödmjukhet haft turen att ha sluppit undan från att väljas in i Svenska Akademien. 
Men det är nog inte många nittioåringar som kan ha den pojkaktiga spjuverblicken som Lennart!   
Minns en gång för några år sedan när jag befann mig på gatan utanför biblioteket i  Borgholm, där jag blivit stående i en akut hjälplös situation på grund av en knäskada och plötsligt inte kunde ta mig ur fläcken. Inget kul alls.  
Då kom Lennart förbi och jag undrade om han kunde hjälpa mig så att jag kunde komma till Hälsocentralen.
- Jag ska skjutsa dig dit, sa Lennart, men på ett villkor!
- Vilket då? Undrade jag förstås. 
- Att jag får ett års gratis medlemskap i Ölandspartiet! 
Vilket på stående fot beviljades 😊 
Och Lennart hjälpte mig in i sin bil och skjutsade mig till Hälsocentralen, för vilket jag fortfarande känner tacksamhet.
Där blev det undersökning av läkare, sjuktransport till röntgen i Kalmar, väntan, ny läkare, sjuktransport hem mitt i natten och en tid på kryckor, men det är en helt annan historia. 
Hade kanske kunnat spara den här historien till mina eventuella memoarer, men det kändes lika bra att dra den nu eftersom den säger mer om Lennart än den säger om mig. 
Stort grattis Lennart till dina nittio år och ha en riktigt fin dag! 

Foto: Per Lublin
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar