Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 26 januari 2010

Avslöjad despotism i Lisbeth Lennartssons garderob



Man behöver inte titta länge bland mejlen i Lisbeth Lennartssons digra e-postgarderob för att inse att hon är en riktig despot när det gäller att driva sin vilja igenom och att hon gärna styr och ställer med sånt som inte alls hör till hennes bord.

Det framgår av e-posten att när ett par kulturarbetare vill medverka i ett icke-kommersiellt kulturellt projekt och vänder sig till kultur- och fritidsförvaltningen för att efterhöra möjligheten att få bidrag för sina reskostnader, så vänder sig tjänstemannen på förvaltningen inte till den egna nämnden, kultur- och fritidsnämnden, utan till Lisbeth Lennartsson. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Åke Nilsson är tydligen inte lika viktig att vända sig till för kultur- och fritidsförvaltningens tjänstemän. Lisbeth Lennartsson vill tydligen ha det på det viset och mejlar till tjänstemannen och förklarar att man borde vänta med bidrag för "det är ju så kärvt ekonomiskt just nu".

Men det ekonomiska läget är tydligen inte kärvare än att Lisbeth Lennartsson samma vecka låter beställa sig en ny lyxig mobiltelefon , på skattebetalarnas bekostnad, eftersom den hon nu har haft i två år börjar bli lite "gammal". Hon vill ha "en sån som Jörgen Samuelsson* har". En anställd på Borgholm Energi kommenderas till hennes tjänsterum för att förklara finesserna på den nya telefon som ska beställas till henne.

* ) Fotnot:
Jörgen Samuelsson är "EU-konsulent" på Ölands Näringslivskontor som drivs och bekostas av de båda ölandskommunerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar