Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 14 januari 2010

Tummen ned för "Posten"


Nyheten om att "Postens företagsservice" försvinner är naturligtvis tråkig, men i praktiken i linje med det svenska postverkets politik under senare år.

Nästa steg blir väl att postutbärningen försvinner och man får gå till ICA-handlarn och höra efter om man har någon post, antagligen mot avgift för att få ut posten. Och får tokerierna fortsätta ett par år till försvinner väl brevhanteringen helt och hållet och man får på nåder själv bege sig till adressaten med brevet i hand, förutsätt att man försett brevet med frimärke förstås.

Skämt åsido. Det var faktiskt bättre förr när det fanns ett väl fungerande postkontor vid torget i Borgholm, där man både kunde köpa frimärken och ta ut pengar på postanvisning. Det är inte så förskräckligt många årtionden sen när det också fanns postkontor i både Borgholm, Köpingsvik, Rälla, Persnäs, Löttorp och Byxelkrok. Med full service dessutom. Och går vi tillbaka till när det fanns järnväg på Öland så fanns det ett fungerande postkontor på varenda järnvägsstation. Då var det också postutdelning t o m på lördagarna.

1 kommentar:

  1. Tja,
    OCH det är dubbelt så dyrt att skicka en paketsändning till exempelvis Tyskland som från Tyskland till Sverige. Och nu skall servicen bli ännu sämre! Idag låg en paketavisering i brevlådan. För två centimeter nysnö körde postbilen inte ner dom 300 m. till oss (inga backar) och för det måste jag köra 20 km för att hämta paketet hos ICA i Borgholm. Suveränt dåligt!

    SvaraRadera