Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 14 januari 2010

KD-Åke först ut att ertappas med "lögn" under valåret 2010


Det är alltid trevligt med traditioner som engagerar och i går dansades julen ut kring den stora granen på torget i Borgholm till sedvanliga toner från Weinö Björklund och hans dragspel. Dock hade han inte den visa med på repertoaren som jag presenterade i tidigare blogginlägg. Isåfall hade han väl på stående fot blivit utesluten ur centerpartiet, för Lisbeth Lennartsson var där.

Lisbeth traskade runt i ytterringen med endast några få personer mellan sig och mig, som också deltog i den allmänna ringdansen för både vuxna och barn. När hon upptäckte mig på bara några armslängders avstånd lämnade hon strax sin plats i ringen och förflyttade sig till en inre ring som rörde sig åt motsatt håll. Hon klarade sig därmed från att bli pestsmittad, såg det ut som, men det var förstås med nöd och näppe. Stackars Lisbeth Lennartsson!

En annan politiker som var på plats vid granen var Åke Nilsson (kd), kultur- och fritidsnämndens ordförande. Han hälsade alla välkomna och passade samtidigt på att lova alla som dansade och alla andra med för den delen varsin godispåse vid en uppställd bil efter dansen. När sedan folk ställde sig att köa för sin godispåse, så visade det sig förstås att påsarna inte räckte till alla. Typiskt politiker när det är valår. Stå och lova något som man redan vet eller borde inse att man inte kan hålla. I år var Åke först ut. Måste vara pinsamt för honom att bli avslöjad med en lögn redan åtta månader före valet och så här direkt samma dag. Tyvärr blir många av valårets lögnare inte avslöjade förrän när valet är över och då kan dom bara rycka på axlarna åt att det kommit fram att dom ljugit.

Med Åkes benägna bistånd kanske kommunens politiker kan bilda en kör och i god före valet och sjunga "Löftena skola vi svika.." på samma toner som Löftena kunna ej svika. Det vore i alla fall ärligt.

Hur som helst var det bättre och ärligare med Kenneth Sunesson i korvköket. Han bjöd på korv och alla som ville fick också en korv.

Bortsett från politiker Åkes fadäs, så var det väldigt trevligt på torget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar