Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 4 januari 2010

Kommunalråd på plats igen, men hur länge?!


Idag på första egentliga arbetsdagen stultade kommunalrådet Lisbeth Lennartsson in på sitt väntante rum i stadshuset strax före klockan elva. Lite sen start kanske? Hon låtsades inte märka att jag fanns i närheten och undvek nogsamt att hälsa.

Hon har det väl inte så lätt, eftersom valåret just har börjat och hon ska få ta ansvar inför väljarna. Hon inser kanske att hon inte riktigt är den stora tillgång för sitt parti som hon upplevedes som för fyra år sedan, då centern gjorde ett riktigt bra val med Lisbeth Lennartssons namn förkryssat på hela 1008 valsedlar (absolut rekord i Borgholms kommuns historia sedan personvalsmöjligheten infördes). Under den här valperioden har hon lyckats stöta sig med de flesta, kanske med undantag av herrarna på Ekerum, flygande holländare, en viss Gustaf Öholm, en viss Gert-Ove Pettersson och några till. Forna anhängare av hennes parti höll nästan på att lyfta ut henne från stadshuset vid ett möte om Kolstads åkermarker för cirka ett år sedan. Ett av hennes många stora misstag är att inte förstå vad demokrati är.

Innan året lär hon nog få söka sig arbete inom vården igen, i varje fall om det går så bra för Ölandspartiet i höst som jag hoppas! För då har hon inte längre något arbetsrum att gå till i Borgholms stadshus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar