Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 29 januari 2010

Bortcensurerade kommentarer på Bettans blogg


Jag vet inte hur många det är som läser Lisbeth Lennartssons blogg, men av dom är det nog flera som undrar varför det nästan alltid står "0 kommentarer" under hennes olika inlägg. Senast det finns angivet någon kommentar i hennes blogg är under ett inlägg den 4 november!

Alla undrar dock inte. En del förstår. Det är dom som har skickat in kommentarer som inte har blivit publicerade. Svaret får man när man studerar hennes e-postlistor som är allmän handling, och där går att utläsa att det är ganska många som har skickat kommentarer till hennes inlägg. Efter den 4 november!

Hon har alltså valt att kommentarerna inte ska publiceras! Den möjligheten har man som bloggare - om man vill.

Hon - kommunalrådet Lisbeth Lennartsson - blarrar oförtrutet på i bloggen, i inlägg efter inlägg, det ena självförträffligare än det andra. Men andra får tydligen inte ha synpunkter på vad hon kläcker ur sig! Sånt kallas censur och passar inte in i ett dagens öppna samhälle, där det ska råda åsiktsfrihet och fritt meningsutbyte.

2 kommentarer:

  1. Om bloggen skrivs på arbetstid så kan man fråga sig om det är rätt att hon kan "censurera" kommentarerna överhuvudtaget.
    Och om bloggen inte skrivs på arbetstid så borde adressen till den inte stå som avslut i hennes officiella mejl. Inte heller bör hon då ha sin offentliga mejladress som svarsmejl när man lämnar kommentarer till bloggen...

    Tycker jag...

    SvaraRadera
  2. Helt rätt resonerat. Lisbeth Lennartsson vill ju ha sin blogg till att varac "privat". Därför är det naturligtvis fel att bloggadressen står som avslut i hennes officiella mejl. Ska ta upp saken med henne!

    SvaraRadera