Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 13 januari 2010

Julebud även till Köpingsvik och Skördefesten


Den hemlighetsomgärdade nyheten om att Gunnar och Karin (mp-politiker) Kvarnbäck sålt sin gård Stora Solberga kanske kan ses som en välkommen julklapp till Köpingsvik.

Köparna, paret Stefan Gössling och Meike Rinsche, som har flyttat från Malmö och skrivit sig i vår kommun, verkar ha spännande ambitioner för gården och det lär handla mycket om mat-turism, naturligtvis med viss anknytning till Ölands Skördefest.

Nu kanske köpingsborna kan glädja sig åt att det blir ordning på gården som i folkmun alltsedan att makarna var nytillträdda i början på nittiotalet har kommit att kallas Stora Snålberga. Öknamnet kommer sig förstås av den girighet som har präglat den kvarnbäckska verksamheten och som ledde att paret Kvarnbäck så småningom inte längre fick kalla sin produkter KRAV-märkta. Nu kanske den svarta arbetskraften försvinner och Nu kanske gården äntligen kan drivas på ett mer seriöst sätt, utan skamligt utnyttjad svart arbetskraft och med priser i gårdsbutiken som kan göra att besvikna köpingsbor hittar tillbaka dit.

De nya ägarna hälsas hjärtligt välkomna till vår kommun och önskas lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar