Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 13 augusti 2014

Höll de sina löften?

I måndags hade Barometern en stort uppslagen grej på temat Höll de sina löften? där tidningen ägnade nio sidor till att gå igenom vallöften som kommunalråden i åtta kommuner i Kalmar län avgivit inför förra valet och hur de uppfyllt dessa löften. Fem löften i varje kommun från respektive kommunalråds parti hade granskats. Samma grej fanns för övrigt i Östran. 
Bäst hade hade kommunalrådet i Torsås klarat sig, där centern hade uppfyllt tre av fem vallöften, delvis uppfyllt ett och misslyckats uppfylla ett. 
Sämst hade kommunalrådet i Borgholms kommun lyckats, där inga av de fem centervallöftena blivit uppfyllda. Två hade hade uppfyllt delvis medan tre misslyckats helt. Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson förklarade det med att hon varit "för snäll". 
Har väldigt svårt att förstå hur det förklarar att centern i Borgholms kommun enligt Barometern/Östran 
  • inte har hållit sitt vallöfte att behålla alla de mindre skolor i kommunen som fanns vid förra valet utan redan efter ett år bestämde sig för att en skola skulle läggas ner. 
  • inte har hållit sitt vallöfte att Borgholms kommun skulle få det bästa företagsklimatet i hela länet, där Borgholm istället halkat ner på nionde plats av länets tolv kommuner. 
  • inte har hållit sitt vallöfte att starta ett ungdomsråd med verkligt inflytande. 
  • bara delvis har hållit sitt vallöfte att bygga ut hamnen och bygga en marina i Byxelkrok (det blev bara färjekajen).
  • bara delvis har hållit sitt vallöfte att kommunens upphandlingsavtal ska utformas så att de möjliggör inköp av närproducerad mat (det har dröjt fyra år att få fram en ny policy som är färdig att kunna tas i kommunfullmäktige nu på måndag).  
Det vore önskvärt med ytterligare publicitet kring hur partierna i vår kommun har uppfyllt - eller inte har uppfyllt - sina löften från förra valet! 
Sådant kan vara vägledande för väljarna i kommunvalet.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar