Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 2 augusti 2014

    
Oppositionsledaren:

 





Vilka politiker vill gå till val på den egna girigheten?


Vid kommunfullmäktiges extrasammanträde nu på måndag kväll ska ett förslag från Marcel van Luijn (m), Bertil Lundgren (mp) och ett antal andra politiker från olika partier (den så kallade "Demokratiberedningen") avgöras. 
   
Det handlar om att kommunens politiker – FÖRUTOM allt som dom kammar hem i form av ordentligt tilltagna sammanträdesarvoden från sina möten i nämnder, styrelser och utskott som dom sitter med i – OCKSÅ ska få en extraslant för varje kommunfullmäktigemöte som dom sitter av en gång i månaden. Visserligen bara en femhundring per gång, men ändå. Som om inte allt det andra räckte!

Hittills har det ju faktiskt gått bra med bara kaffet och smörgåsarna på fullmäktigemötena. Ledamöterna i Borgholms kommunfullmäktige har brukat komma flitigt till kommunfullmäktigemötena utan att få särskild sammanträdesersättning för det, så tillräcklig drivkraft finns ju ändå.
  
Det går heller inte att argumentera med att ledamöterna skulle förlora arbetsinkomst, för kommunfullmäktiges möten hålls ju alltid på kvällstid då dom dom flesta är lediga från sina arbeten och dom få som EVENTUELLT skulle arbeta på kvällen har faktiskt laglig rätt att få ersättning för förlorad arbetsinkomst och brukar också begära att få det.
    
Att i besparingstider i vår kommun ens komma på tanken på att införa en ny slags extra politikerersättning – som skulle kosta kommunen 17 500:- extra för varje fullmäktigesammanträde (med tolv möten blir det cirka 200 000:- per år) är ju helt bisarrt. Men för en del politikers girighet finns tydligen inga gränser.

Nu på måndag kväll får vi veta vilka politiker som tänker gå till val på den egna girigheten!
   

Du kan kommentera ledarartikeln om Du klickar här!

Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här och rulla neråt!
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar