Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 29 augusti 2014

Om lärarlösa skolmåltider

Samma dag som partierna på kvällen i Folkets hus i Borgholm diskuterade kommunalanställdas villkor hade utbildningsnämnden sitt sista sammanträde före valet.
Där beslutade nämnden - bestående av tre centerpartister (med Christina Ateva i spetsen), tre socialdemokrater, en moderat, en vänsterpartist, en partilös och - av någon konstig anledning - inte mindre än två folkpartister!) i all sin enighet föreslå kommunfullmäktige att säga nej till min nya motion om att återinföra fria pedagogiska måltider för lärarna, d v s att dom inte ska behöva betala för maten när dom i pedagogiskt syfte äter skolmat tillsammans med eleverna.
När dom fria pedagogiska måltiderna för lärarna av något sorts missriktat besparingssyfte avskaffades för ett par år sedan och lärarna plötsligt skulle få betala för att äta tillsammans med eleverna, så valde lärarna att istället ha med sig egen mat med sig och äta sin lunch i personalrummen. Vilket i sin tur fick till följd att skolorna fick slänga en massa mat som Borgholm Energi levererade i onödan. Noll besparing med andra ord. I varje fall den terminen. 
Att lärarna av dessa ganska förståeliga skäl kommit att utebli från skolmåltiderna har fått till följd att det blivit sämre ordning i skolmatsalarna och att eleverna äter sämre, vilket i sin tur leder till koncentrationssvårigheter för många elever som i sin tur kan leda till sämre skolresultat och framtida utslagning. 
Kommunal dumsnålhet vill jag kalla det! 
Varje unge som det går snett för kostar kommunen betydligt mer än vad det skulle kosta med gratis skolmat för samtliga lärare vid kommunens skolor!

Vill Du kommentera, klicka här!
 

2 kommentarer:

  1. Logiskt tänkande verkar inte vara deras starka sida. Tänker bara på nedläggningen av Runstensskola.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med Dig. Och det är ju det som är så jäkla trist, att dessa politiker inte kan använda det förstånd som dom borde ha utan istället helt har fastnat i något slags prestigetänkande. Vi får hoppas på en radikal ändring efter den 14 september med helt nya krafter i nämnder och styrelser somkan tänka lite vettigt!

      Radera