Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 18 augusti 2014

  
IKVÄLL kan Du följa kommunfullmäktiges möte - det sista före valet - i direktsändning från Stadshuset i Borgholm.
  
Det gör Du genom att klicka HÄR (min sändning) eller HÄR (kommunens återupptagna sändningar) efter kl 18.30 då det hela börjar.
  
Ikväll ska mötet innehålla dels en Allmänpolitisk debatt (d v s där framtidsfrågor och andra frågor som inte står på dagordningen kan diskuteras), och dels ska det bli beslut om bl a upphandlingspolicy, översiktsplan, näringslivsstrategi och alkoholtaxor. Sist på dagordningen stor interpellationsdebatter om bl a skandalen kring ett gruppboende i Löttorp och nyordningen för pensionärsmaten.
  
Du är välkommen att hänga med!
   

2 kommentarer:

  1. Jag skulle vilja veta hur mycket pengar kommunen har ´sparat´på nedläggningen av Runstens Skola. Om inte någon i kommunfullmäktige kan svara, vem ska man då fråga?

    SvaraRadera
  2. Man har inte sparat en endaste krona på det. Tvärtom så har det KOSTAT kommunen en massa att lägga ner Runstens skola.

    Lyckligtvis finns Runstens skola kvar i kommunens ägo och kan komma till användning både som förskola och skola och därmed bli till nytta för kommunen och bygdens utveckling. Då skulle vi också tjäna pengar på att det det skulle bli mindre kostnader för skolpengar till Mörbylånga kommun och mindre problem vid Gärdslösa skola och förskola.

    SvaraRadera