Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 29 augusti 2014

Svagt av Kommunal, hur tänker dom?

Något mindre välplanerat får man väl anta att det var av Kommunalarbetareförbundet att bjuda in till en bred valdebatt i Borgholms kommun samma kväll som den traditionella valdebatten i Borgholms kommun hölls i bygdegården i Löttorp.
Riktigt stelbent visade sig sedan Kommunal vara genom att inte ändra datum för sin debatt, när man direkt efter utskickad inbjudan fick veta att partierna sedan länge redan var inbokade den kvällen till valbebatten i Löttorp.
På grund av detta kom ingen av dom stora partiernas förstanamn till Kommunals debatt i Folkets hus i Borgholm i onsdags kväll. 
Kommunalrådet  Lisbeth Lennartsson (c) - som numera inte längre är sitt partis förstanamn - var dock där och fick försvara sina göranden och låtanden mot Håkan Peterson (nya Ölandspartiet) och Sofie Loirendal (Framtid Öland) på utmanarsidan.
En viktig utmaning är att äldreomsorgen måste få kosta. Genom att uppvärdera vårdyrket, utöka personalen och ge den de bästa förutsättningarna kan vi ge våra äldre en värdigare ålderdom. Vilket gör vår kommun attraktivare och kan bidra till ökad inflyttning. 
Kommunal verkar också ha missat att bjuda in media till denna deras debatt om viktiga frågor mellan kommunens två lokala partier och inte mindre än åtta riksdagspartier!

Vill Du kommentera, klicka här!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar