Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 3 maj 2015

.


Opinionsledaren
  




Sluta jaga vårdpersonal med blåslampa - ge dem bättre arbetsförhållanden istället!

  
Under veckan som gått har Ölandsbladet avslöjat på vilket märkligt sätt man från socialförvaltningens ledning försöker komma till rätta med den höga sjukfrånvaron inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet.

Istället för att fundera på hur man ska förbättra arbetssituationen för de anställda så att  de ska orka med, så väljer man att jaga dom som sjukanmäler sig med blåslampa och utsätter dem bl a för förhörsliknande intervjuer, där dom ska tvingas svara på frågor av högst privat karaktär som inte har med deras arbete att göra. Därtill ska dom i chefens närvaro behöva betygsätta sin chef. Hur ärligt kan ett sådant betyg förväntas bli? För att inte tala om hur olustig en sådan situation kan vara!

Är det med sådan behandling av sina anställda som Borgholms kommun ska kunna rekrytera behövlig personal framöver?
   
Här har ledningen - socialchefen och den nya ordföranden i socialnämnden - ett och annat som dom måste förklara!
   
Ledningen har tydligen inte insett att vägen till att minskad sjukfrånvaro går via att anställa fler medarbetare till det tunga arbetet inom vården, så att dom anställda orkar med. Och att bättre arbetsförhållanden för vårdpersonalen även förbättrar vårdtagarnas tillvaro! Dags för vissa ansvariga att vakna!

Vill du kommentera denna ledarartikel, klicka här!
  
Vill du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här!
   

1 kommentar: