Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 13 maj 2015

I Hörninge mosse

Kan man fira Ölands Dag bättre än i den underbara öländska naturen? 
Vet inte, men Hörninge mosse är en höjdare, oupptäckt av många. Ett stycke orörd natur nära Borgholm med vildmarkskänsla. Lätt tillgänglig med kartor, pilar, markeringspinnar och spänger. 
Närbelägna Skede mosse dikades ut på initiativ av dåvarande härskaren på Borgholms Carl Gustaf af Pfalz (sedermera svensk konung) så att brukarna av markerna runt omkring kunde få större skördar och beskattas hårdare. Under 1800-talen var turen kommen till Hörninge mosse, som dock aldrig blev fullbordat, utan nu i modern tid har kunnat återställas med delvis öppet vatten. 
En dag i Hörninge mosse med omgivning är inte helt fel. 
Härligt solsken igår på eftermiddagen! Innan regnmolnen tornade upp sig. 
Foto: Per Lublin
Vill du kommentera, klicka här! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar